Teknologi som begreb

Vores moderne samfund forveksler ofte ordet ‘teknik’ med begrebet ‘teknologi’.

Fastholdes forskellen mellem de to ikke, vil vi udvikle en række fælles metale hybrider, der på usynlig vis kan blokere for vores tilgang til – og forståelse af – begge.

CTT tager via det græske techne udgangspunkt i at ordet ‘teknik’ både henviser til et fysisk redskab, til et hjælpemiddel, til en maskine og til en metode.

Med ‘teknik’ som omdrejningspunkt søger CTT derpå at samle fire grundliggende menneskelige sammenhænge i en model, der kan definere begrebet ‘teknologi’.

Når et vilkårligt produkt sættes i centrum af CTT-modellen, fremkaldes et proaktivt billede af produktet. Billedet afslører hvilke lokale søjler det hviler på og opstiller på denne måde et helt nyt sæt af parametre for effektiv B2P.

I CTT’s optik træder ‘teknik’ gennem sit tætte forhold til det enkelte produkt frem som menneskehedens urgamle kulturbærer.

Med CTT skærpes opmærksomheden overfor den måde ‘teknik’ medierer og formilder mennesketes kontakt til naturen, til råstofferne og til de energier, der er grundlag for hvilken som helst produktion.

CTT tager udgangspunkt i at ‘teknik’ til en hver tid bygger på en videnskabelig undersøgelse og forskning, som gennem historien har udviklet sig i opposition til – eller i dogmatisk gæld til – regionale religiøse og filosofiske overvejelser.

CTT adresserer en bevidsthed om, hvordan mennesket organiserer sig gennem teknikken. Når fælder graves, jorden dyrkes, broer bygges eller når arbejdsprocesserne og arbejdskraften indenfor industrien struktureres og organiseres er ‘teknik’ det led, der forbinder produkt med menneske og forretning med folk.